Servicios

ÍNDEX DE PREUS AL CONSUM (IPC) Febrer 2024

La inflación en la Comunitat Valenciana ha bajado en febrero de 2024 hasta el 2,7%, nueve décimas menos que en el mes anterior, la mas baja desde agosto de 2023. El precio de los alimentos ha subido un 4,8% y la electricidad, gas y otros combustibles ha caído un 9,8%. La inflación subyacente (sin alimentos no elaborados ni productos energéticos) se ha reducido tres décimas hasta el 3,4%, la menor tasa desde febrero de 2022.

ÍNDEX DE PREUS AL CONSUM (IPC) Gener 2024

La inflació en la Comunitat Valenciana s'ha elevat al gener fins al 3,6%, tres dècimes més que el mes de desembre de 2023, degut en gran part a l'encariment de l'electricitat. El preu dels aliments ha pujat un 7%, una dècima menys que en el mes anterior. La inflació subjacent (sense aliments no elaborats ni productes energètics) s'ha reduït tres dècimes fins al 3,7%, la xifra més baixa des de març de 2022.

ÍNDEX DE PREUS INDUSTRIALS Agost 2023

Els preus industrials en la Comunitat Valenciana han caigut el mes d'agost, un 6,7% interanual, com a conseqüència fonamentalment de l'abaratiment de l'energia, registrant el major descens de la sèrie històrica. Sense comptar l'energia els preus industrials van créixer un 1,6%, la qual cosa suposa una bretxa de 8,3 punts respecte a l’IPRI general.

L'energia ha caigut 2,4 punts més que al juliol, fins al -25,4%, i els béns intermedis un -2,1%. Per part seua, els béns de consum han crescut un 6,3% i els béns d'equip un 2,8%.

ÍNDEX DE PRODUCCIÓ INDUSTRIAL Juliol 2023

La producció industrial en la Comunitat Valenciana ha caigut un 6,4% en termes interanuals el mes de juliol, enfront de la reculada del 1,8% registrat a Espanya. La producció mitjana en els set primers mesos de 2023 se situa un 2,3% per davall de l'estimada durant el mateix període de l'any anterior.

Per destins econòmics, en termes interanuals, l’IPI ha descendit en béns d'equip un 15,3%, en energia un 9,2%, en béns intermedis un 4% i en béns de consum un 2,7%.

 

MATRICULACIÓ DE VEHÍCLES JUNY 2023

Lleugera disminució en el nombre de matriculacions al llarg del mes de juny en la nostra Comunitat després de l'increment registrat el mes de maig. Aquesta variació negativa contrasta amb l'evolució positiva de la mitjana d'Espanya i l'única per comunitats autònomes, juntament amb Castella i Lleó, amb variació negativa.

Per províncies, la nostra comunitat registra valors positius, encara que per davall de la mitjana d'Espanya, si bé València registra un saldo negatiu, quinze punts percentuals per davall d'Espanya.